Aan de slag!

Hoe gaat Expone je helpen om met marketing weer wat meer kraak en smaak aan je bedrijf te geven? Dat kan op verschillende manieren. Ik geef marketing- en communicatieadvies en begeleid op uurbasis, waarbij ik vooraf een helder inzicht geef in wat ik ga doen en hoeveel tijd daarmee gemoeid is. Je betaalt nooit voor dingen die je niet nodig hebt of waar je niet om hebt gevraagd.

 

 

Marketing 4-stappenplan

Wil je effectief en efficiënt met marketing aan de slag, dan help ik je graag met een helder 4-stappenplan. Ik denk niet meteen vanuit middelen zoals een Facebook campagne of een nieuwe advertentie, maar leg eerst samen met jou en je team een stevige basis met een doordachte marketingstrategie.

Stap 1. Het fundament
Expone begint bij de basis. Hoe word je waardevol(ler) voor je klant? Dat vergt een pas op de plaats, een kritische blik om je heen en in de spiegel! Wat gebeurt er in de markt en bij je concurrenten? Op welke klanten leg je de focus? Geen snelle marketingstappen maar een diagnose door het stellen van slimme vragen. Op een andere manier naar je bedrijf kijken. De ingrediënten die nodig zijn om marketingmiddelen effectief te kunnen inzetten. Dit bespaart op lange termijn niet alleen kosten maar ook tijd. 

Stap 2. Een duidelijke richting
Ik zet deze inzichten om in een helder en overtuigend verhaal: de kern van jouw onderneming. Niet doorspekt met hippe marketingtermen, maar gewoon in klare taal. Een duidelijke richting voor het zetten van concrete stappen om klanten te vinden en binden. En wat is er daarnaast intern nodig om de verwachtingen die je wekt waar te kunnen maken? Met een duidelijk boodschappenlijstje ga je aan de slag om je doel te bereiken. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden binnen je bedrijf. Welke talenten kun je inzetten en wat kun je beter uitbesteden?

Stap 3. Effectief communiceren
Met een helder verhaal en een sterke identiteit kun je effectief communiceren met al je interne en externe doelgroepen. Ik adviseer, compleet met een bruikbare planning en taakverdeling voor een optimale uitvoering. Bovendien ondersteun ik in de uitvoering en kan externe specialisten inschakelen.

Stap 4. Op koers blijven
Om op koers te blijven of die koers wat aan te scherpen, ondersteun ik jou en je team als sparringpartner. Met als doel dat marketing een blijvend professioneel onderdeel van je bedrijfsactiviteiten wordt. Zonder dikke adviesrapporten, maar met praktische adviezen die direct gebruikt kunnen worden; dat is wat Expone je biedt. Zo houd je grip op je marketing en betaal je niet voor dingen die je niet nodig hebt!

 

Ook voor klein mkb en zzp’ers

Ben je startende ondernemer? Ook dan kan Expone je op weg helpen. Samen maken we een compleet marketingplan. Een plan dat je direct in de praktijk kunt toepassen. Je weet wat je focus is, welk verhaal je gaat vertellen richting je klanten, wat je zelf gaat doen en wat je beter uit kunt besteden.

Multi-inzetbaar

Heb je een specifieke marketingvraag? Wil je advies over je huidige marketingstrategie of communicatieadvies? Een project dat uitgevoerd moet worden? In mijn rol als senior marketeer kan ik op verschillende manieren ingezet worden. Als projectleider, sparringpartner, spin in het web of contactpersoon richting externe marketing- en communicatiespecialisten. 

Aan tafel!

In welke fase je onderneming zich ook bevindt; Expone is je graag van dienst met concrete marketingoplossingen en ondersteuning toegespitst op jouw situatie. Benieuwd hoe dat werkt? Maak gewoon een afspraak. Ik schuif graag bij je aan!